Εγγραφή μέλους

Συνέντευξη με την Πηνελόπη Πλάκα

Συνεντεύξεις
Δημοσιεύτηκε: 30 Μαΐου 2014 Προβολές: 3022

Πηνελόπη Πλάκα

Βρισκόμαστε στο καλοκαιρινό θέατρο Αθηνά στις πρόβες για τη νέα παράσταση! Νέο μέλος του θιάσου με τους Κώστα Αποστολάκη, Σπύρο Σπαντίδα, Σπύρο Πούλη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Νίκη Λάμη. Πρόσχαρη, φρέσκια και πάντα μαζί με τον Πέρι το σκυλάκι της, η Πηνελόπη Πλάκα μας μιλάει για την νέα φαρσοκωμωδία που ετοιμάζουν.

–  Πηνελόπη Πλάκα.   Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι μέρος αυτής της ομάδας, γιατί είναι η ομάδα που πήγε τόσο καλά τις προηγούμενες χρονιές με το “Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω”. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι μέσα σε αυτό το κλίμα, γιατί είναι πολύ φιλικό και φιλόξενο. Ένα πολύ ωραίο θέατρο κι έχουμε ένα πολύ καλό έργο στα χέρια μας που νομίζω πως θα λειτουργήσει πάρα πολύ καλά. Έχουμε έναν εξαιρετικό σκηνοθέτη, ο οποίος κάνει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί και το έχει αποδείξει.

Δ. Έχετε συνεργαστεί και στο παρελθόν.

– Πηνελόπη Πλάκα.    Έχουμε συνεργαστεί και στο “Με τα παντελόνια κάτω” δύο χρόνια, οπότε για μένα είναι όλο το κλίμα τόσο φιλικό και ωραίο. Ξέρεις πολύ σημαντικό όταν συνεργάζεσαι, να κάνεις καλή δουλειά αλλά και να περνάς καλά τόσο στη πρόβα όσο και στη παράσταση αργότερα. Αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε και στο κοινό! Είμαστε παρέα, όλοι μαζί. Γελάμε, κάνουμε πρόβα, περνάμε πολύ καλά.

– Δ. Πήρα αυτή την αύρα ερχόμενη! Λοιπόν, είσαι μία από τις αεροσυνοδούς.

– Πηνελόπη Πλάκα.  Κάνω τη Γαλλίδα αεροσυνοδό που έχει πολύ πλάκα όπως όλες οι αεροσυνοδοί άλλωστε.

Δ. Είναι ζηλιάρα? Δεδομένης της κατάστασης, ότι λείπει συχνά λόγο της δουλειάς της και αφήνει πίσω το σύντροφό της?

–  Πηνελόπη Πλάκα.  Όχι δεν είναι ζηλιάρα. Μάλλον είναι πιο αυθόρμητη και πιο ανοιχτόμυαλη.

– Δ. Έχει στοιχεία  της προσωπικότητάς σου ο ρόλος?

–  Πηνελόπη Πλάκα.  Όχι. Όμως βάζω στοιχεία του χαρακτήρα μου πάντα, σε κάθε ρόλο. Έτσι νομίζω έρχομαι πιο κοντά με το χαρακτήρα που καλούμαι να υποκριθώ. Θεωρώ πως έτσι έρχεσαι πιο κοντά εσύ με το ρόλο και ο ρόλος με εσένα εξίσου.

– Δ.  Τέλος Ιουνίου ξεκινάτε.

–  Πηνελόπη Πλάκα.  Ναι κι ευελπιστούμε να τραβήξουμε το κόσμο στο θέατρο το οποίο θα είναι και ¨ανοιχτό¨ και θα είναι πολύ ωραία!

Δ.   Το αγαπημένο σου απόφθεγμα?

– Πηνελόπη Πλάκα.  Το “Don’t forget” και το “Ό,τι με πνίγει, με κάνει να πετώ ξανά”

 

Ηρα Σαραντάκη

 

© 2021 Kaizza All rights reserved.