Εγγραφή μέλους

Συνέντευξη με τον Σπύρο Σπαντίδα

Συνεντεύξεις
Δημοσιεύτηκε: 27 Μαΐου 2014 Προβολές: 2189

Μπαίνοντας στη σκηνή του θεάτρου  Αθηνά όπου γίνονταν η πρόβα για την καλοκαιρινή παράσταση που είναι μία ελληνική κωμωδία βασισμένη σε μία Ξένη ιδέα, υπήρχε μια θετική αύρα, μία παρέα! Οι ατάκες έδιναν κι έπαιρναν συνεχώς, προκαλώντας γέλιο, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για μικρές συζητήσεις. Ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά γι αυτή την όμορφη διάθεση που έδειξαν προς εμένα αλλά και το kaizza.gr.

Οι συνεντεύξεις ξεκίνησαν με τον Σπύρο Σπαντίδα ο οποίος είναι ο jeune premier του έργου με τον οποίο, πολύ φοβάμαι, αρκετοί άνδρες θα ταυτιστούν! Ευδιάθετος και πολύ ταλαντούχος ο Σπύρος Σπαντίδας μας μιλάει για τη φαρσοκωμωδία που ετοιμάζουν αλλά και για τα νέα μέλη του θιάσου!

Συνέντευξη  με  τον Σπύρο Σπαντίδα

Δ.  Βρισκόμαστε στο θέατρο Αθηνά όπου θα ανέβει μία εξαιρετική παράσταση η οποία ακόμα βρίσκεται στο στάδιο των προβών και θα ανέβει τέλος Ιουνίου. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο.

Σπύρος Σπαντίδας   Εδώ στο θέατρο Αθηνά η συγκεκριμένη ομάδα είναι πέντε χρόνια. Ξεκινήσαμε με το έργο “Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω” όπου εγώ, ο Σπύρος Πούλης και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου δουλέψαμε πολύ καλά, είχε απήχηση στο κόσμο και ο επιχειρηματίας μας αποφάσισε να συνεχίσουμε εμείς οι ίδιοι με μία άλλη κωμωδία. Νομίζω πως αυτή η καινούργια κωμωδία θα είναι εξίσου αστεία με το “Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω”. Είναι μια φάρσα, οπού ένας τύπος ζει στην Αθήνα και είναι αρραβωνιασμένος με τρεις γυναίκες, τρεις αεροσυνοδούς. Η μία  είναι της  Air France,  η άλλη της Lufthansa και η τρίτη της  Iberia.

Μοιράζει τις ημέρες για να τις βλέπει. Επειδή κάτι πάει στραβά με τους αέρηδες και τους τυφώνες, για κακή του τύχη και οι τρεις την ίδια μέρα γυρίζουν σπίτι. Κι εκεί αρχίζει το μεγάλο μπέρδεμα! Αυτός προσπαθεί να καλύψει τη μία στην άλλη, με τη βοήθεια του υπηρέτη του (Σπύρος Πούλης) και του καλού του φίλου, που έχει έρθει τυχαία επίσκεψη στην Αθήνα από το χωριό (Κώστας Αποστολάκης). Αυτή περίπου είναι η ιστορία, είναι πάρα πολύ αστεία! Το έργο είναι φρέσκο, γράφεται-διασκευάζεται τώρα.

Δ.  Στην ομάδα σας προστέθηκε νέο αίμα.

Σπύρος Σπαντίδας   Το νέο αίμα είναι η Πηνελόπη Πλάκα και η Νίκη Λάμη. Διαλέξαμε δύο κοπέλες φρέσκες, ταλαντούχες, οι οποίες πιστεύω ότι θα ανανεώσουν το σχήμα και θα πάμε καλά!

Δ.Και όλα αυτά σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου.

Σπύρος Σπαντίδας  Βέβαια. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετεί θέατρο, όμως θεωρούμε πως έχει εξαιρετική αντίληψη πάνω στη κωμωδία και αίσθηση του χιούμορ. Δέχτηκε να μας βοηθήσει, δεδομένου ότι έχει δουλειές που τρέχουν και άλλες που ετοιμάζει, γενικά έχει ένα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα. Όμως τον πείσαμε και αποδέχτηκε την πρότασή μας.

Δ. Το αγαπημένο σας απόφθεγμα?

Σπύρος Σπαντίδας  “Το γοργόν και χάριν έχει”

Ηρα  Σαραντάκη

© 2021 Kaizza All rights reserved.