Εγγραφή μέλους

Συνέντευξη με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Συνεντεύξεις
Δημοσιεύτηκε: 2 Ιουνίου 2014 Προβολές: 3557

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Βρισκόμαστε στο θέατρο Αθηνά με την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου, η οποία  θα μας μιλήσει για τη νέα παράσταση και τις συνεργασίες της στο χώρο αυτό. Άνετη, όμορφη και πλήρως συνειδητοποιημένη η συζήτηση μαζί της αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις!

– Δ.  Είσαι μία από τις τρεις αεροσυνοδούς, η Γερμανίδα. Είναι αυστηρή όπως αναμένουμε?

– ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  Είμαι η Χέλγκα! Επειδή η σύμβαση του έργου είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση διαδραματίζεται τη δεκαετία του 60΄, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα ¨υλικά¨ για το πως θα φτιαχτεί ο ρόλος για να εκπροσωπεί τη εποχή. Για παράδειγμα, το ότι έχει πολύ έντονο το αίσθημα του πατριωτισμού η συγκεκριμένη κοπέλα και αυτό την κάνει, όταν της αναφέρουν τη Γερμανία σε σύγκριση με την Αμερική παράδειγμα, πολύ ευέξαπτη. Αλλά είναι μία πολύ συνεσταλμένη και καθώς πρέπει, αυστηρή και μέσα σε κανόνες γυναίκα, όπως φανταζόμαστε τη Γερμανία του τότε. Βέβαια και τώρα είναι κάπως έτσι τα πράγματα, δεν είναι όπως εμείς οι Έλληνες που είμαστε πιο Μεσογειακοί, οπότε σ΄ αυτά τα πλαίσια σίγουρα είναι πιο αυστηρή από τις άλλες δύο!

– Δ.  Συνεχίζεται και η παράσταση “Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω” από Οκτώβριο. Τρίτος χρόνος!

– ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Συνεχίζεται! Τρίτος χρόνος για τα παιδιά (Κώστας Αποστολάκης, Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας), εγώ ξεκίνησα μαζί τους τον Ιανουάριο και είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που το έκανα. Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς, διότι το να δουλεύεις 7 ημέρες την εβδομάδα στο θέατρο είναι αρκετά κουραστικό, αλλά με ξεκουράζει πάρα πολύ τελικά! Λειτουργεί αντίθετα απ΄ότι το φανταζόμουν, καθώς είναι μία παράσταση που έχει πολύ μεγάλο λόγο που συνεχίζεται τόσα χρόνια, προσφέρει πολύ χαρά και γέλιο στους ανθρώπους που τη βλέπουν, ακόμα και σε εμάς που παίζουμε σ΄αυτή. Δηλαδή, εκτός του ότι παίρνουμε τρομερή ενέργεια από τ κοινό που περνάει φανταστικά, περνάμε και μεταξύ μας φανταστικά κι όχι μόνο λόγο του έργου, αλλά γιατί νιώθω πολύ μεγάλη χαρά, που τα τελευταία δύο χρόνια οι συνεργασίες μου στο θέατρο είναι τόσο ουσιαστικές. Με ανθρώπους που αγαπάνε πάρα πάρα πολύ αυτό που κάνουν και είναι πραγματικοί άνθρωποι και όχι σκληροί επαγγελματίες, διότι περνάμε πολύ χρόνο μαζί και θεωρώ πως είμαι ευλογημένη αυτά τα δύο χρόνια.

–  Δ. Γι αυτό και έδεσε τόσο όμορφα η ομάδα και πάτε τόσο καλά.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Νομίζω πως ναι! Είναι και οι τρεις καταπληκτικά παιδιά, εξαιρετικοί ηθοποιοί και περνάμε πολύ ωραία, γι αυτό άλλωστε και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε.

– Δ.  Ο κος Θωμόπουλος σκηνοθετεί. Πρώτη φορά στο θέατρο. Πώς είναι η συνεργασία σας?

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  Έχω δουλέψει ξανά με τον κο Θωμόπουλου και με τη Νατάσα τη βοηθό του, στη ¨Πολυκατοικία¨ όπου και τους γνώρισα. Είναι άνθρωποι πολύ αφοσιωμένοι σ΄αυτό που κάνουν, με έναν πολύ όμορφο και χαριτωμένο τρόπο. Δηλαδή, μέσα στον απόλυτο επαγγελματισμό που έχουν, έχουν μια αγάπη και μία χαρά σαν άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά πολύ εύκολη. Είναι μεγάλη ευλογία να συνεργάζεσαι υπό τέτοιες συνθήκες.

Δ.  Καλή επιτυχία! Το αγαπημένο σου απόφθεγμα?

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ “Τα καλύτερα έρχονται” είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, μάλλον διότι έτσι νιώθω αυτή τη περίοδο, αλλά αυτό που λέω συνήθως το οποίο είναι ένα βήμα πριν, θα έλεγα, είναι το “Εκεί που εστιάζεις, αυτό μεγεθύνεται”. Αυτό είναι που λέω συχνά και το χρησιμοποιώ και σαν συμβουλή στους φίλους μου και στους ανθρώπους που συναναστρέφομαι, γιατί πιστεύω πως όταν εστιάζεις σε κάτι που είναι θετικό και που θέλεις πάρα πολύ να γίνει, με αγάπη, αυτό συμβαίνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα άσχημα. Αν εστιάσεις σε αυτά, πολλαπλασιάζονται, οπότε αν εστιάσεις στα καλά “Τα καλύτερα έρχονται” (γέλια).

Ηρα  Σαραντάκη

© 2021 Kaizza All rights reserved.