Εγγραφή μέλους

Υπολογίστε πόσο φόρο θα πληρώσετε φέτος για τα ενοίκια

Φορολογικά Νέα
Δημοσιεύτηκε: 4 Μαΐου 2015 Προβολές: 1652

Με συντελεστή φόρου αυξημένο από το 10% στο 11% θα φορολογηθούν όλα τα εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια, τεκμαρτά εισοδήματα από δωρεάν παραχώρηση, ιδιοχρησιμοποίηση κ.λπ.) που θα δηλώσουν φέτος οι φορολογούμενοι για το 2014. Ταυτόχρονα όμως οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα πληρώσουν φέτος συμπληρωματικό φόρο 1,5%-3% επί των εισοδημάτων αυτών.

Σύμφωνα με το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από φέτος:

1) Ο συντελεστής φορολόγησης για τα πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ακίνητα αυξάνεται από 10% σε 11%. Το τμήμα του ετήσιου εισοδήματος από ακίνητα πάνω από το επίπεδο των 12.000 ευρώ εξακολουθεί να φορολογείται με 33%.

2) Καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. και σε όλα τα εισοδήματα από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης.

3) Σε φόρο εισοδήματος υπόκειται φέτος για πρώτη φορά και το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση αγροτεμαχίου, αγρού, βοσκοτόπου και κάθε άλλης εδαφικής έκτασης εκτός σχεδίου. Το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.

4) Εξαιρείται από το φόρο εισοδήματος το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση

Πόσο φόρο θα πληρώσετε για τα ενοίκια

http://www.money-money.gr/tool/poso-foro-tha-plirosete-gia-ta-enikia/127

money-money.gr

Η  ενημέρωση, γίνεται  από τον Πανταζή Γεώργιο Λογιστή – Φοροτεχνικό, για λογαριασμό της EUROPEAN TAX SYMMETRY.    

Έχετε την δυνατότητα για κάθε διευκρίνιση, καθώς και για την κατάθεση ερωτημάτων να επικοινωνείτε καθημερινά μαζί μας μέσω email στο  [email protected]

Για μια πιο πλήρη ενημέρωση «EUROPEAN TAX SYMMETRY»,  μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της, στη διεύθυνση www.tax-symmetry.gr

© 2021 Kaizza All rights reserved.